דף הבית » כתיבת תוכן »  לצייר עם בינה מלאכותית – איך הכל התחיל ומה צופן לנו העתיד?

 לצייר עם בינה מלאכותית – איך הכל התחיל ומה צופן לנו העתיד?

ציור היא יצירה ויזואלית נפלאה, המלווה בדרך כלל בצביעה במכחול, טושים או עפרונות. הציור יכול לספר סיפור שלם במשיכת מכחול אחת, לצבוע תמונה הנגלית מול עיני הצופה ולשבות אותו בקסמיו.

ובכן, מה אם נאמר לכם שיכול להיות נופך נוסף ליצירה הגרפית מעוררת החושים הזאת, שמתחיל עם כניסת הבינה המלאכותית לזירת היצירה?  כן כן, אמנם כבר התרגלנו לאמנים אשר יוצרים יצירות דיגיטליות דרך המחשב, אבל האם תהיתם מה קורה כאשר המחשב מצייר בעצמו?

ציור של אדם עם עין של תנין בעזרת AI

המהפכה של DALL-E 2

ובכן לפני כמעט שנה החלה פריצת דרך טכנולוגית שהסעירה את הרשת. חברת OpenAI, שאולי כבר מוכרת לכם מהצ’אטבוט ChatGPT שכובש גם הוא את העולם אט-אט, פתחה את ההרשמה לתוכנת הבינה המלאכותית שלה DALL-E 2. הבינה המלאכותית הזו בעצם יוצרת בעצמה תמונה, ריאליסטיות ואומנותיות, על פי תיאור של טקסט המוזן למערכת על ידי המשתמשים, ומי יכול להירשם? כולם!

תוכנת DALL-E היא מערכת אשר מתבססת על בינה מלאכותית, מערכת זו מייצרת תמונה מרשימה לפי שורת טקסט שבוחר המשתמש. איזה תמונות הוא מייצר? מבקשות פשוטות כמו ‘תמונה ריאליסטית של מאדים’, ועד לבקשות מופרכות כמו ‘דינוזאור חובש מגבעת על גלגל ענק’, או ‘מכונית עם כנפיים שעשויה מסוכריות צבעוניות’, כן, באמת, ואם תציינו עוד פרטים ואת הסגנון בו אתם רוצים את התמונה תוכלו לקבל יצירה שתואמת יותר למה שדמיינתם.

אין ספק שמערכת הבינה המלאכותית הזו, שמייצרת תמונה באופן ממוחשב רק על פי פקודה מילולית, יכולה להפוך לחלוטין את הפרספקטיבה שלנו על אומנות ואף לשנות לחלוטין את עולם האומנות, הציור, והיצירה הדיגיטלית.

אז איך DALL-E 2 יכולה להשתפר? חברת OpenAI, אשר פיתחה את תוכנת הציור DALL-E 2, פיתחה בנוסף מערכת מרשימה העובדת על בינה מלאכותית ותפקידה לשפר את תוכנת הציור באופן קבוע. מערכת זו נקראת CLIP והיא בעצם גורמת ל-DALL-E 2 ללמוד ולהתפתח כל הזמן, כך שהתמונות הנוצרות במערכת יתקרבו יותר ויותר לבקשות שמתקבלות מהמשתמשים, יהיו ריאליסטיות יותר. בעזרת מילים שמתואמות לתמונות ברשת, לומדת התוכנה איך אמורות להיראות התמונות בהתאם לטקסט שמוצמד להן.

תחילה הייתה המערכת מייצרת תמונות ריאליסטיות בלבד, אך הממשק השתנה כשצורפה למערכת DALL-E2 גרסה נוספת שביכולתה ליצור חיבורים בין תמונות קיימות על מנת לייצר תמונה חדשה. מלבד הקשרים הקיימים בין טקסט לתמונה, המערכת מסוגלת לקשר באופן מפתיע בין תמונות שונות. מה זה אומר? אם למשל, תבקשו ליצור נעל של ‘נייקי’ העשויה מבוץ, התוכנה כבר תעשו זאת בשבילכם. הדבר הכי מדהים הוא התוצאה השונה המתקבלת בכל פעם כאשר מבקשים מהתוכנה לשלב בין שני האלמנטים.

הבינה המלאכותית אפילו מסוגלת לייצר שילוב בין חפצים ואומנות מתקופות שונות, למשל מחשב עשוי אבן מפוסלת, או אדם הנראה כמו ציור של פיקאסו.

על פי הנתונים של חברת OpenAI, מיליונים של רשומים משתמשים במערכת DALL-E 2 באופן יומיומי, והתוכנה מייצרת מיליוני תמונות.

חלק משמעותי מהמימון שקיבלה החברה OpenAI, מגיעה מענקית הטכנולוגיה העולמית מייקרוסופט. ב-OpenAI לא מיהרו לשחרר את DALL-E 2 לציבור הרחב, אך מה הסיבה לכך?

 ובכן, לדעת מומחים לבינה מלאכותית, מכיוון שהמערכת מצליבה נתונים ומידע המגיע מהרשת, התוכנה חושפת את עצמה ליצירה של תכנים פוגעניים, עירום, שנאה, מידע מוטעה, ועוד סכנות שאף עלולות לחשוף את החברה לתביעות. בהתאם לכך, החליטו ב-OpenAI, לעשות הכל כדי למנוע מההשפעות הללו לקרות ולפגוע בחברה ובציבור. בין צעדים אלו, שליטה במידע המגיע מהרשת תוך זיהוי מידע פוגעני, וחסימת מילים מסוימות שעלולות להיבחר על ידי המשתמשים ולגרום לנזק פוטנציאלי עתידי לחברה. החברה עצמה הצהירה כי הפכה את המסננים שלה לחזקים יותר ויותר בכל מה שנוגע ליצירה של תוכן אלים ומיני, ותוכן נוסף אשר עלול להפר את מדיניות החברה ולחשוף אותה לתביעות מסוגים שונים.

התחרות גדלה

אמנם ללא כל עוררין הייתה OpenAI לחברה הראשונה שהציגה לעולם ולציבור המשתמשים יצירה דיגיטלית של תמונות לפי משפט המוזן על ידי המשתמש, ו-DALL-E 2 היוותה פריצת דרך טכנולוגית אשר גרמה למחקר רב בתחום מערכות לציור של בינה מלאכותית. כיום חברות רבות עוסקות בתחום זה, וחלקן מפתיעות ומרשימות במיוחד, על אף שאין להן את האמצעים העומדים לרשות OpenAI.

Google Imagine הוא מתחרה נחשב, והמערכת של Midjourney נחשבת לאחת המוצלחות ביותר בתחום, אבל המערכת שעשתה את הרושם הכי גדול על המשתמשים ועל המומחים בעולם היצירה של הבינה המלאכותית היא דווקא זו של חברת Stability AI, הנקראת Stable Diffusion.

מערכת Stable diffusion הביאה איתה בשורה חדשה לשוק הבינה המלאכותית. מעבר לאיכות התמונה והיצירה הגבוהות, חברת Stability AI שחררה את המודל שלה בתור קוד פתוח לחלוטין. מהלך זה נתן לאנשים את האפשרות ליצור גרסאות שונות לטכנולוגיית הציור הדיגיטלי, וכך Stablilty AI הצליחו להשאיר את OpenAI ואת מערכת DALL-E 2 מאחור, על אף נקודת הפתיחה העדיפה שלהן.

מה צופן העתיד?

אחת השאלות המעניינות ביותר היא השפעתה של היצירה בבינה מלאכותית על החברה האנושית כולה. מה תביא איתה הטכנולוגיה החדשה? הרי, בין כל האפשרויות שהטכנולוגיה הזו פותחת בפנינו, מסתתרים גם המון סיכונים. אנחנו רוצים עולם בלתי מוגבל של דמיון שמתערבב עם המציאות, אבל גם לשמור על הערכים והשפיות של החברה שלנו. כלי יצירה אלו יכולים להיות נפלאים מצד אחד, ומצד שני יכולים גם להסית לאלימות ולגרום לפגיעה מינית או להפצה של תוכן שקרי.

החשש מהאפשרויות הללו הוא דווקא מה שגרם לחברות כמו OpenAI ו-Stability AI דווקא לא למהר לפתוח את השימוש במערכות שלהם לקהל הרחב. צריך לזכור ש-DALL-E 2 התפתחה באופן הדרגתי ודאגה להשתדרג כל הזמן, ואילו תוכנת Stable Diffusion התעכבה מאוד עד שבכלל שוחררה לקהל הרחב. מהלכים אלו די מעודדים בהתחשב שהחברות רוצות לפעול באופן אחראי, גם להיות כלי בטוח לשימוש וגם לא להפסיק להתפתח ולשפר את יכולות התוכנה.

בסופו של דבר, טכנולוגיית הציור בבינה מלאכותית היא דבר מרגש, מכיוון שכל אחד מאיתנו הופך לאמן פוטנציאלי בעולם של אפשרויות בלתי נגמרות. עם כל החששות בנוגע לתוכן, להפרת זכויות יוצרים ועוד, יותר מעניין לדעת לאן התוכנות הללו יקחו את האנושות, אפשר רק לשער כמה אנשים יגלו תחומים חדשים שמעולם לא ניסו להתעסק בהם, ואילו עוד פריצות יעשו, אבל עד אז, אפשר פשוט לצייר עם בינה מלאכותית. רוצים לקבל יצירות מותאמות אישית שלא קיימות באף מקום אחר? הזמינו תמונות AI כאן.

לקריאה נוספת

שאלות נפוצות

מה כל כך מהפכני בתוכנת DALL-E ליצירת תמונות?

תוכנת DALL-E נחשבת למהפכנית לא רק הודות לאפשרות ליצירת תמונות ריאליסטיות בבינה מלאכותית, אלא בעיקר בזכות העובדה שהיא משתפרת כל הזמן ומאפשרת לחבר תמונות קיימות לתמונה חדשה. למשל, ליצור תמונה שהיא שילוב של תמונות (יצירות אמנות, חפצים וכו’) מתקופות שונות. ניתן להתנסות במערכת כאן.

האם יש תוכנות נוספות ליצירת תמונות באמצעות בינה מלאכותית מלבד DALL-E?

אמנם תוכנת DALL-E הייתה הראשונה שאפשרה ליצור תמונות באמצעות בינה מלאכותית, אבל היא לא האחרונה. כיום יש בשוק תוכנות רבות שעושות זאת. למשל: Google Imagine, Midjourney ובעיקר –  Stable diffusion שפועלת בקוד פתוח ומאפשרת ליצור גרסאות שונות לאותה תמונה.

מה העתיד צופן לתוכנות בינה מלאכותית בתחום יצירת התמונות?

לצערנו הנבואה ניתנה לשוטים בתחום הזה, אבל דבר אחד מסתמן – העתיד הולך להיות בטוח כי החברות השונות מוציאות תוכנות חדשות ועדכונים בקצב איטי בכוונה. הן לא רק רוצות לפעול באופן אחראי, להיות בטוחות לשימוש ולקחת את הזמן בפיתוח ובשיפור, אלא גם פועלות (לפי דיווחיהן) תוך שמירה על זכויות יוצרים ונמנעות מכל הסתה לאלימות (מכל הסוגים) ומפייק ניוז.

פורסם ב: כתיבת תוכן

תגיות:

Scroll to Top
השארת פרטים




    X
    דילוג לתוכן