ושוב זה קורה: אתם נכנסים אל המחסן הביתי שלכם ורואים שהן מעלות עוד שכבת אבק. עשרות קלטות (זוכרים אותן?) שחורות, אוצרות אינספור זיכרונות, מחכות שתעשו איתן משהו – ויפה שעה אחת קודם. אבל איך, בכלל, הופכים זיכרונות לסרט משפחתי? כיצד התהליך הזה עובד? ולמה אנשים פונים להפקת סרטים שכאלה? הסירו איתנו את האבק מעל המאמר שיעשה לכם סדר בזיכרונות!
למה עושים סרט משפחתי?
העולם מתחלק לשניים: אלו שפונים להפקת סרט משפחתי לרגל אירוע מסוים – חתונה, בר מצווה, בת מצווה, חתונה או כל אירוע משפחתי משמח אחר, ואלו שפשוט אוהבים להנציח את התיעוד הביתי שלהם באמצעים מתקדמים. והיום, כפי שיעידו עשרות סרטוני הוידאו הקצרים המצולמים בסמארטפונים שאנחנו מחוברים אליהם באינפוזיה – המלאכה הזו לא קשה כלל.
אם בעבר רק יחידי סגולה החזיקו מצלמת וידאו בהישג יד (והם היו צריכים להיות גם די בכושר, כי היה מדובר בחפץ לא קל כלל ועיקר!), הרי שהיום ניתן לצלם, לייבא לתוכנת עריכה ולערוך סרטונים בקלות ובמהירות – אך עדיין, למרות הקלות הנהדרת הזו, אנו ממליצים בחום: כשהתוצאה באמת חשובה לכם, אל תתפשרו על הפקת סרטון מקצועי.
כך זה עובד
מנקודת הזינוק ועד לסרטון המשפחתי המושלם שלכם, הנה התחנות שתתבקשו לעבור בדרך:
מאפיינים את הסרטון
סרטון המסכם טיול בלתי נשכח בדרום אפריקה אינו דומה לסרטון המופק לרגל חתונה מרגשת – ולכן השלב הראשון והחשוב ביותר הוא לאפיין את הסרטון ולהחליט שני דברים חשובים: מה יהיה הסגנון הכללי שלו וממה הסרטון יהיה בנוי, ומהם המשאבים העומדים לרשותכם כדי ליישם זאת בפועל. מה זה אומר?
התחילו בקביעת הסגנון הכללי של הסרטון: סרטון קריינות המשלב חומרי ארכיון, סרטון המתבסס כולו על חומרים קיימים שרק צריכים להיות ערוכים באופן מקצועי, סרטון שהוא ממש מיני-סרט עם שחקנים, דיאלוגים ולוקיישנים או סרטון ברכות המאגד ברכות מכל החברים ובני המשפחה – האפשרויות אינסופיות ולגמרי תלויות ברמת היצירתיות שלכם ושל בית ההפקה שפניתם אליו, ורק אחרי שתאפיינו את הסגנון הכללי תוכלו להבין מהם המשאבים הנדרשים מכם (וכמובן – האם תוכלו לעשות זאת).
אוספים חומרים
לאחר שאפיינו את הסרטון והבנו מה הוא מצריך מאיתנו, הגיע הזמן לאסוף חומרים מתאימים כדי שנוכל למסור אותם לבית ההפקה לצורך עריכה (אופס, עשינו לכם ספוילר לשלב הבא!). נכון, זו משימה סיזיפית למדי ומי שאחראי עליה ללא ספק ראוי לקבל את מדליית האספן המצטיין, אך ככל שהחומרים שלכם יהיו מדויקים יותר ויכללו את כל המברכים, שחקנים וחומרי הארכיון הרלוונטיים – כך התוצאה תהיה מרגשת יותר, באחריות!
עורכים
כעת הגיע הזמן לאגד את כל חומרי הגלם יחד וליצור מהם סרטון מהודק ומקצועי – וכאן נדרשת מומחיות רבה. סביר להניח שכל מי שישכיל ללמוד את הפונקציות של תוכנות העריכה השונות יידע להניח את כל החומרים על הטיימליין, להדביק אותם יחד ולייצא קובץ שאפשר גם לקרוא לו סרטון, אבל כדי להפיק סרטון שבאמת נראה טוב – לכך כבר דרושה עין יצירתית ובעיקר ניסיון בתחום. גם אם מדובר בסרטון האישי ביותר וגם אם הוא יוקרן בפני קהל משפחתי מצומצם, אתם עדיין רוצים שהוא יעניין את קהל הצופים, שירגש ושבגדול יעשה את מה שהוא יודע: להעביר באופן ויזואלי את מה שאתם מרגישים.
בית הפקה מקצועי ידע לעשות זאת, ויותר מכך: במקרה הצורך, גם יכוון אתכם תוך כדי התהליך לחומרים נוספים שכדאי לשלב, ינחו אתכם כיצד לשייף את הטקסט אם נדרש, להקליט עוד טייק של קריינות ולעשות הכל כדי שהתוצאה הסופית עדיין תהיה משפחתית וחמימה, אך גם הכי מקצועית שיש.
לקריאה נוספת
פורסם ב: כתיבת והפקת סרטים וסרטונים, סרט וידאו
תגיות: סרטון משפחה | סרטון משפחתי