דף הבית » כתיבה עיתונאית » 9 טקטיקות עיתונאיות שיעזרו לכם לכתוב תוכן שיקדם את האתר שלכם בגוגל

9 טקטיקות עיתונאיות שיעזרו לכם לכתוב תוכן שיקדם את האתר שלכם בגוגל

הדבר החשוב ביותר בכתיבה עיתונאית, כמו גם בכתיבה לקידום אתרים, הוא היכולת להפוך את הקורא למעורב. כדי לשפר את כתיבתכם למטרות SEO – תוכלו להשתמש בתשע הטקטיקות שמיד נפרט עליהן.

כאשר משלבים כתיבה עיתונאית וכתיבה למטרות SEO, התוצאות הן פרייסלס. הרבה מהטקטיקות העיתונאיות יכולות לסייע לכם בכתיבת SEO פשוטה לכאורה. מיד תלמדו איך להשתמש בטקטיקות עיתונאיות כדי לשפר את כתיבת התוכן שלכם כך שדרישות ה-EAT של גוגל ימולאו (מומחיות, בקיאות ואמינות). כל טקטיקה תשפיע על האלמנטים של EAT הודות ל:

  • מיצובכם כמומחים בנושא עליו אתם כותבים ובענף הרלבנטי לנושא.
  • מיצוב האתר כמקור בר סמכא ומקצועי – בין היתר מכיוון שאתרים אחרים מקשרים אליו.
  • הגדרתך והגדרת האתר שלך כמקור אמין – עקב מילוי שתי הדרישות הקודמות.
ערימת עיתונים

למעשה הכל מתחיל באחד מהמושגים הראשונים שכל עיתונאי מתחיל לומד עליו:

1. הפירמידה ההפוכה

הרעיון עצמו פשוט. אתם מדגישים את הנושאים החשובים ביותר מהמאמר בפסקת ההקדמה, ובונים את הכתבה מהנושאים החשובים ביותר לחשובים פחות.

מבנה זה נגזר ונובע עוד מהימים הראשונים של השימוש בטלגרף, אותו המציא סמואל מורס (כן, קוד מורס) אי שם בשנת 1845. העברת המסרים בטלגרף הייתה לפעמים נקטעת, ולכן היה צורך להתחיל עם הפרטים החשובים ביותר, ורק לאחריהם ניתן היה לכתוב את אותם פרטים תומכים. כמובן, שהרעיון התפתח והתקדם במהלך השנים.

ניתן לחשוב על שימוש במבנה הפירמידה ההפוך ובמתן המידע החשוב בתחילה – כפרק חיזור ראשון, שלאחריו מגיע גוף המידע התומך במידע הראשוני.  בגוף המידע, כותבים את כל הפרטים עד שבהדרגה מגיעים לפרט השולי ביותר.  סגנון הפירמידה ההפוכה לא רק יחבר את הקהל ויסביר להם מה הם יקבלו מהמאמר שהם יקראו, אלא גם יתמוך בקידום האתר, עקב המעורבות שלהם בקריאה.

אתם גם יכולים מראש לחשוב על מילות מפתח רבות, אשר שילובם בטקסט יעלה את ערכם וחשיבותם אל מול מנועי החיפוש. כמו כן, רצוי לחשוב על מתאר הסיפור עוד לפני הכתיבה עצמה. כשאתם מתרגלים לחשוב בסגנון הפירמידה ההפוכה, אתם תתארו את הסיפור מהנתונים החשובים ביותר שיופיעו בפסקאות הפתיחה ויגרמו לקוראים להיות מעורבים, ורק אז תכתבו ותתייחסו לנתונים התומכים בפרטים אלו.

חשיבה שכזו פירושה לדעת לתאר את המאמר בנקודות ובנקודות משנה. לרוב, נקודות אלה הופכות להיות כותרות במאמר או כותרות המשנה  (בדרך כלל H2 או H3) ועוזרות למנועי החיפוש להבין טוב יותר מה חשוב באמת במאמר האמור. לכן, יש לזכור תמיד להשתמש במילות המפתח שיש לכם, גם בנושאי המשנה.

2. לענות על 6 השאלות

ללא קשר לסוג הכתיבה שאתה כותב, מבלוג הכולל  300 מילים ועד סקירת מוצר בת 5,000 מילים, כדי להשיג את מעורבות הקוראים, עליכם תמיד לענות על 5 הממי”ם:  מי, מה, מתי, מקום, מדוע. (יש המוסיפים גם “כיצד?”).

כשמשתמשים במבנה הפירמידה ההפוכה, המענה לשאלות העוסקות במי, מה, מתי ואיפה בפסקה הראשונה תעלה את רמת המעורבות של הקוראים. ואז בגוף המאמר, תוכלו לענות גם על השאלות של מדוע וכיצד. הכתיבה לא צריכה להיות כמו בתשחץ, אלא יש לכתוב באופן ששומר על פיתוי ומתח של הקורא, כך שהוא ירגיש כי הוא חייב לדעת מה כתוב בהמשך המאמר כדי לענות על המשך השאלות.

עשו תמיד כמיטב יכולתכם כדי לענות על 5 השאלות, ללא קשר לנושא הכתבה, מכיוון שיש בכך תועלת לקידום האתר כאשר אתם חושבים וכותבים את מילות המפתח החשובות. מעבר לכך, השימוש בסגנון הזה נותן לכם יותר הזדמנויות להשתמש במילות המפתח בצורה טבעית וזורמת יותר בתוך המאמר.

גם כאשר אתם כותבים את החלק בו השאלות של מדוע וכיצד, חשבו באופן שישרת את קידום האתר, באמצעות מתן תשובות לשאלות שאנשים שואלים במנועי החיפוש. לשם כך, קחו את הזמן לחפש בגוגל, לחקור את נושאי המשנה שיצרתם ולענות על השאלות שמעניינות את הקוראים.

3. כותרות המעוררות מעורבות

מהי העצה הטובה ביותר מעולם העיתונות בכל הקשור לכתיבת כותרות? מילים מפוארות או גבוהות אינן מניעות לפעולה. במקום זאת השתמש במילים קונקרטיות ובעלות ערך. כאשר עוסקים בקידום של אתר, אנו נרצה לראות פעולה. פעולה זו תתבטא בשני גורמים עיקריים שיקבעו בסופו של דבר את דירוג האתר: קליקים ומעורבות. לכן, כותרות צריכות לכלול אחת או יותר מהדרישות הבאות:

  • צרו סקרנות (“אתה יכול לעשות יותר כסף על ידי כך שתעבוד פחות”).
  • תבטיחו איך לעשות משהו (“איך למצוא חופשה זולה” למשל)
  • התייחסו לבעיית המחפש (“האם לא נוח לך על המזרן בלילה?”)
  • פנו לרגשותיו של הקורא (“האם חינוך ביתי מטריף אותך? הנה כמה עצות ממומחים שכבר עברו את זה”).
  • תנו הטבה (“רוצה להגדיל את הרווחיות שלך? נסה את פתרונות האשראי שלנו – ללקוחות חדשים שעת יעוץ חינם”)

כמו כן, השתמשו במספרים ובסוגריים במידת האפשר. מחקרים אחרונים בתחום טוענים כי אנשים ילחצו ויכנסו יותר לכותרות המשתמשות במספרים, כמו “11 טיפים” או “12 דרכים” וכו’, ב-36% יותר בהשוואה לכותרות אחרות. הכניסות לכותרות הכוללות סוגריים, יגדלו ב- 38% בהשוואה לכותרות אחרות.

נסו תמיד להכניס מילת מפתח לכותרת, ושתהיה בתחילת המשפט עד כמה שניתן, בנוסף ל- 50-60 תווים (למרות שכותרות ארוכות הן אופנתיות יותר כיום) נוספים.

4. פיסקה שמעוררת מעורבות

ככל שיש יותר מידע נגיש וזמין, טווח הקשב הממוצע של האדם הולך ומתקצר. מחקר של מיקרוסופט אומר כי טווח הקשב הממוצע שלנו כיום עומד על כשמונה שניות, והוא הולך ופוחת עם הזמן. עובדה זו נכונה במיוחד כאשר התוכן מבולבל או האתר נטען באופן איטי.

מוטב שתתפסו את הקוראים שלכם- ומהר. המטרה היא ליצור באופן מיידי עניין, בין אם רגשי, אינטלקטואלי או שניהם. ספקו במהירות תובנות מניסיונכם בכל נושא בו אתם דנים.

זה לא אומר שצריך להפוך את הכתבה לכתבה המדברת על עצמכם בלבד. במקום זאת, השתמשu בניסיון שלכם כדי להציע דבר אחד או שניים שרק אתם יכולים להציע. המידע עשוי להיות זהה למידע שאחרים כבר סיפקו, אולם ניסיונכם ייתן את הערך המוסף שרק אתם יכולים להוסיף למידע הזה. אל תשעממו את הקוראים. נסו לצרף אותם באופן מהיר למעורבות במסע החדש, כאשר גוף הסיפור מספק את הפרטים התומכים (חשיבה בפירמידה הפוכה).

כל העניין הוא, למעשה, להגיע לעניין – במהירות. לאחר שתקראו את פיסקת הפתיחה שלכם, נסו לשאול את עצמכם את השאלות הבאות:

  • האם אתם מספקים עובדה ייחודית שמעוררת סקרנות?
  • האם אתם מצליחים לגרום לדמיונו של הקורא לפעול? האם הוא יכול לדמיין תמונה מיידית של הסיפור?
  • האם יצרתם מתח כך שהקורא ירצה להמשיך במסע?

כמו כן, הרבה יותר פשוט לדבר עם קהל מקצועי בהשוואה לקהל כללי כי אז אפשר להיות הרבה יותר ספציפיים.

5. הציגו את הנושא, אל תספרו אותו

“כשהיא התבוננה ברשימת המכולת הארוכה, יונית הרגישה מתוסכלת.”

“יונית הציצה ברשימת המכולת שלה, שהייתה רשומה בפתקי האייפון שלה, לפני שזרקה את המכשיר לסל הקניות. היא שפשפה את שתי ידיה, לפני שכמעט התנגשה בדלת האוטומטית שטרם נפתחה לגמרי. ”

המשפט הראשון מספר, ואילו המשפט השני מציג. הדוגמה השנייה מוסיפה צבע לאותה סיטואציה. העיתונאים הטובים באמת לא רק אומרים לך מה לחשוב. הם מראים לכם מה קורה, ונותנים למוח שלנו ליצור את התמונות הצבעוניות הללו.

העריכה הראשונה היא טיוטה – שפכו וכתבו את מחשבותיכם. העריכה השנייה תתמקד בזרימה של הסיפור ובעריכה מחדש של הפרטים, אם צריך, והתמקדות בהצגת הסיפור במקום לספר אותו. ומהעריכה השלישית ואילך יש לשים לב יותר לשגיאות הקלדה (יש לשים לב עוד להרבה פרטים, אבל המאמר הזה מוגבל באורכו 🙂 .)

6. הקול האקטיבי

רשימת המכולת הוקלדה על ידי יונית.

יונית הקלידה את רשימת המכולת.

הקול הפעיל והאקטיבי הוא הבעלים של הסיפור. שימוש בטון פסיבי בכתיבה שלכם יכול לעזור לכם להאט את הקצב במקומות שאתם רוצים שהקוראים ילמדו. קראו את המינגווי, ששולט בכל הנושא של קולות פעילים ופסיביים. הוא גילה את סגנונו בזמן שעבד בקנזס סיטי לפני מלחמת העולם הראשונה. הכשרת העיתונאות שלו, כללה למעשה מחקר חיים שכלל דיווח מנורמנדי, אשר לאחר מכן סייע לו לבסס ולפתח קריירה שתימשך כנראה כל עוד יהיה מי שידע לקרוא בעולם.

7. שפה פשוטה וברורה

בהירות, רלוונטיות, תוכן בעל ערך, ללא תוכן הכולל רק מושגים של “אני, אני, אני”, סטוריטלינג ותוכן ללא הפרעות של חלונות קופצים, למשל. כאשר התוכן לא ברור, המסר מאד מעורפל ומבולבל והמבקרים יעזבו במהירות. עזיבה מהירה לא טובה למדידת זמן הקריאה בעמוד ולא למידת המעורבות של הקוראים, ולכן לא רק קידום האתר נהרס אלא גם כל תקווה להמרה. עיתונאים שואפים להיות ברורים ובעלי תוכן מובן. מהי הדרך הפשוטה ביותר להיות מובנים? אל תשתמשו בז’רגון או מילים מקצועיות שרק מתי מעט מכירים.

אם הקוראים אשר אמורים להשתמש במאמר מבינים ומשתמשים בז’רגון המקצועי, מצב זה עשוי להשתנות. חשבו על רופא או טייס – אשר חיי העבודה שלהם מורכבים מז’רגון מקצועי. כאשר תשתמשו בו במאמר, הם יבינו את כוונתך באופן מדוייק יותר.

אולם במרבית הכתבות, הקהל הקורא הוא קהל יותר רחב. חשבו על קהל הקוראים של המגזינים העוסקים בקידום אתרים למשל הכוללים אנשי מקצוע רבים, אנשי SEO, בלוגרים ומשווקים בעלי ידע רב אשר מבינים את הז’רגון בתעשייה. אך יש גם שילוב של קוראים המעוניינים להכיר את הנושאים שעומדים על הפרק.

חשבו על הפעם הראשונה ששמעתם על מילים כמו EAT  או סרטון ווייטבורד שלא הייתה להם פרשנות צמודה בטקסט. לפעמים חובה להשתמש בז’רגון, אבל אל תשכחו לפרש אותו בפשטות במשפט או שניים. השתדלו לשים גם קישור למונחים אלה – עדיף שיהיו לדף פנימי באתר שלכם כדי לסייע בפירוש מבלי לאבד את המיקוד במאמר. כתיבה זו תסייע גם למאמצי קידום האתר שלכם.

8. פסקאות היברידיות השולטות בקצב

מחקרים מראים שקוראים שונאים שני דברים: פיסקה המורכבת מרצף ארוך של משפט אחד ופסקאות ארוכות (“קירות של טקסט”). פסקאות ארוכות גורמות מיד לפחד אצל הקורא ממונוטוניות. מהו הפתרון? השתמשו במודל היברידי המפרק את הפסקאות הארוכות לפסקאות קצרות בעלות משפטים ספורים.

לעולם אל תעלו לאוויר פסקאות הכוללות יותר מארבעה או חמישה משפטים. מלבד ההקלה הפסיכולוגית שיש בפסקאות קצרות, השימוש במודל היברידי יוצר יתרון נוסף והוא של קצב מבוקר. אתם יכולים גם להאיץ את קצב הסיפור בפסקה של משפט אחד.

לחלופין, תוכלו להשתמש בפסקאות ארוכות כדי להאט את קצב הסיפור. מצב זה יהיה מיטבי כאשר אתם רוצים שהקורא יחשבו לעומק על מה שאתם מנסים להציג בכתיבה. באופן אוטומטי הקוראים יאטו את הקצב כאשר הם קוראים פסקאות ארוכות, כדי לתת לעצמם את הזמן לנתח ולחשוב על הדברים. מה התוצאה? יותר מעורבות וזמן ארוך יותר שהם נמצאים בדף, הקשורים ומשפרים את הדירוג שלהם בגוגל.

9. אמינות

כתיבה עיתונאית תאבד את אמינותה אם לא תהיה התייחסות ראויה לנושא המקורות. ככל שהמקום בו תתפרסם הכתבה נחשב וגדול יותר – כך הליך העריכה חייב להתייחס לנושא המקורות. יש להתייחס לכל מקור מידע אשר אינו כולל את דעתכם האישית או ניסיונכם. אם כבר כתבתם על הנושא בעבר ומאמר אחר או בלוג כלל ציטוט של הדברים, כדאי לקשר זאת בתוך האתר בעזרת קישור פנימי.

קישור פנימי הוא טקטיקה ידועה לקידום אתרים. האם עליכם לקשר למקור חיצוני? זה גם עוזר לקידום האתר מכיוון שמנועי החיפוש מבינים שאתם מנסים להבהיר או לתת ערך נוסף לנושא. רק וודאו כי אותם מקורות חיצוניים הם רלוונטיים ומכובדים.

לסיכום

מעורבות הקוראים נמצאת בראש סדר העדיפויות בעולם העיתונות. אם עיתונאים לא ישיגו מעורבות מקהל הקוראים שלהם, יהיה עליהם לחפש אותה בדרכים אחרות. ניתן לומר את אותו הדבר לגבי קידום אתרים.

אם תוכן האתר שלכם אינו מצליח לערב את הקוראים, עליכם למצוא פתרונות לכך – ובמהירות. הטיפים והטקטיקות לעיל יכולים לעזור לכם לשפר באופן משמעותי את מעורבות הקוראים. טקטיקות אלו ידועות כבר עשרות שנים והוכיחו את עצמן בתחום העיתונות המסורתית וכמו שבעלי עסקים נבונים יודעים לקחת טקטיקות שעובדות בתעשיות שונות אל התחום הספציפי שלהם, כך אנשי מקצוע חכמים העוסקים בקידום אתרים מבינים את הערך של טקטיקות עיתונאיות אשר עשויות להגביר ולשפר את דירוג האתר שלהם.

לקריאה נוספת

פורסם ב: כתיבה עיתונאית, כתיבת מאמרים לקידום, קידום אתרים

תגיות: | | | | |

Scroll to Top
השארת פרטים




    X
    דילוג לתוכן