אם אתם מאמנים עסקיים אתם לא רק מוכרים שירות. אתם משנים תודעה. מי כמוכם יודעים שבשנים האחרונות השוק העסקי עבר שינויים רבים: הקורונה, הבינה המלאכותית, הרשתות החברתיות ובעצם מה לא.
בכדי להתאים עסקית לעולם החדש, לא רק הלקוחות שלכם צריכים להשתנות אלא גם (ובעיקר) אתם והתוכן שלכם.
למעשה הפוסטים ברשתות החברתיות, המאמרים בבלוג שלכם, הניוזלטרים ושאר התכנים שאתם כותבים הם לא רק ערוץ שיווקי. הם השלב הראשון באימון העסקי של הלקוחות שלכם.
אם התכנים שלכם לא יוצרים אמון, מעוררים לפעולה (או לפחות למחשבה) ומשקפים את מי שאתם – הם מפוספסים וחבל.
הבית של יעל כבר לא
זה בדיוק מה שיעל (שם בדוי) למדה על בשרה. יעל היא מאמנת עסקית שמלווה נשים שפותחות עסקים עצמאיים. במשך שנתיים היא הסתמכה על פה לאוזן ואז הגיעה אלינו לכתבנית. “הלקוחות שלי מגיעים כשמישהי ממליצה עליי. אין לי זמן לכתוב פוסטים, וזה מרגיש לי כפוי, כמעט מלאכותי”, היא סיפרה.
אבל אז קרה משהו. היא איבדה לקוחה גדולה. הסתכלנו יחד על העמוד הבית שלה והבנו למה. העמוד היה גנרי, משעמם ולא נתן שום ערך ללקוחה הפוטנציאלית. לא היה שם שום תוכן שיראה את המקצועיות, הידע והשירותים שהיא מספקת ללקוחות. נאדה, כלום, גורנישט.
כתבנו יחד פוסט אחד על עצמאית שהגיעה אליה מותשת ויצאה עם גב זקוף. שלוש לקוחות חדשות הגיעו כבר באותו יום. מאז הטלפון של יעל לא מפסיק לצלצל. וגם ההודעות בוואטאספ. יומן הפגישות שלה מלא חודשים קדימה.
מה מיוחד בכתיבה לאימון עסקי?
בראש ובראשונה צריך לדעת שכתיבה למאמן או מאמנת עסקית אינה שיווק רגיל. זו לא מכירה אגרסיבית אלא אמנות עדינה שמשלבת בתוכה כמה אלמנטים:
- חיבור רגשי – אנשים לא “קונים אימון”. הם מחפשים פתרון לתקיעות.
- שיקוף תודעתי – תוכן טוב באימון עסקי לא רק מציג תהליך או פתרון, אלא מהווה מראה שמגלה לגולשים את המציאות העסקית שלהם.
- שיח ולא שיווק – התוכן לא מוכר אלא גורם לשיחה, נותן חומר מחשבה ומעורר לפעולה.
אז מה עובד? דגשים לכתיבה שתביא לקוחות
- תוכן שמבין את הכאב – דברו ללקוחות שלכם בגובה העיניים ולא במילים גבוהות ומקצועיות. למשל: אל תכתבו “ליווי אישי לצמיחה עסקית”, אלא “אם גם את מרגישה שאת על סף ויתור אבל לא מוכנה לוותר – דברי איתי. זה בדיוק השלב שבו אני נכנסת לתמונה והופכת אכזבה להצלחה.”
- עשו שימוש בשפה של שינוי ולא בשפה של הישגים – אנשים לא רוצים “תכנית עסקית”. הם רוצים להרגיש שוב מסוגלות. כתבו על התהליך, על הדרך, על איך הלקוחות שלכם עברו שינוי פנימי ואיך הגיעו לתוצאות העסקיות המיוחלות.
- הפכו את הסיפור לכלי עבודה – במקום לתת טיפ גנרי ספרו על מקרים מהחיים. מה הלקוח הרגיש, מה המלצתם לו לעשות, מה עבד וגם מה לא. תנו לקוראים שלכם להיות “להיות זבוב על הקיר” בתהליך האימון כדי לדעת מה מצפה להם.
- תשאלו במקום להטיף – סיימו כל תוכן עם שאלה אמיתית. למשל: “אם הייתם צריכים לזהות את ה-20% בעסק שמביאים לך 80% מההכנסות – מה זה היה?” סימן שאלה הוא הזמנה פתוחה שמייצרת תגובה, חשיבה ובעיקר קשר.
- אל תפחדו להראות את עצמכם ואת החולשות שלכם – אתם כמאמנים עסקיים מהווים חלק מהתהליך. הכתיבה צריכה לכלול גם אתכם כולל ההתלבטויות שלכם כמאמנים, הדברים שלמדתם, הרגעים שבהם טעיתם. דווקא מתוך הפגיעות מגיע החיבור.
רוצים גם?
בתור מאמנים עסקיים אתם מבינים ששינוי גדול מתחיל בצעד קטן. גם אצל הלקוחות שלכם וגם אצלכם. בואו לעשות את הצעד שיביא אתכם להצלחה. דברו איתנו בכתבנית. נשמח לעזור לכם לעזור לאחרים.
פורסם ב: כתיבת תוכן