דף הבית » סרט תדמית » סרטון תדמית לסטארט-אפ: אנימציה או וידאו קלאסי?

סרטון תדמית לסטארט-אפ: אנימציה או וידאו קלאסי?

הסטארט אפ שלכם יוצר סרט תדמית בפעם הראשונה, או שאתם מחדשים את אסטרטגיית הוידאו שלכם? הוספת סרטון תדמית למדיה החברתית של הסטארטאפ שלכם תעלה בעשרות אחוזים את הסיכוי שהקהל שלכם יהיה מעורב יותר וישתף את התכנים שלכם עם חבריו. אגב, החלטנו להתמקד הפעם בסרטונים לחברות סטארטפ אבל העקרונות במאמר הזה נכונים לכל סוג עסק או חברה שחושבים על יצירת והפקת סרט תדמית.

על מה עלינו לחשוב?

אז לפני שתחליטו איזה סרטון תדמית אתה מפיק לסטארט אפ שלכם, אנימציה או סרט תדמית קלאסי, יש מספר נקודות חשובות שעליכם להקדיש להן מחשבה.

התחילו בסיעור מוחות

מודל של מוח

לפעמים יהיה ברור לכם איזה סרטון העסק שלכם צריך ואיך ליצור אותו אך פעמים רבות יהיה קשה להפוך את הרעיון שיש לכם בראש לסרטון מסביר ומזמין. התחלת התהליך בסיעור מוחות יכולה לעזור לרעיונות לשגשג, להפיח בזרעון של רעיון חיים ולהפוך אותו לסרטון תדמית ברור, מוצלח ומדויק לסטארט אפ שלכם.

התמקדו בלקוחות

הטריק ליצירת סרטון תדמית מוצלח הוא יצירת סרטון שמהדהד אצל הלקוחות. לעיתים האינפורמציה המוגשת נכונה, אך היא אינה עוזרות לקהל לראות כיצד המוצר או השירות שלכם מתאימים לו. המחשת היתרונות בצורה ויזואלית היא גישה יעילה יותר. במילים אחרות, יותר להראות, פחות לדבר.

לפתח את התסריט עד שיהיה מדויק לכם ולרעיון

אם אתם עושים את זה לבד, אנו ממליצים להשתמש בסטוריבורדים ליצירת סרטוני אנימציה. זו לא רק דרך מצוינת לארגן את הרעיונות שלכם, אלא היא גם דרך מצוינת לדמיין אותם. על ידי יצירת ויזואליות של רצף האירועים של הסרטון, אתם יכולים לגלות בקלות דרכים אפשריות לפתח או לשנות את סיפור הסרטון. אסטרטגיית טרום הפקה זו עוזרת להפוך סרטונים טובים למצוינים.

קבעו את הקצב

הסרטון שלכם יכול להיראות מושלם אך אם חסר נרטיב מרתק ומסר מרכזי הוא עשוי לא לעבוד לכם. לפני שתבססו את מראה הסרטון שלך, וודאו שהתחושה נכונה: האם המילים, הדיבור או הרעיון של הסצנה הראשונה רלוונטיים? האם הם ימשכו את תשומת לב הלקוח באופן מידי? אתם רוצים לספר סיפור באמצעות סרטון וידאו, אז וודא שיש לו התחלה, אמצע וסוף שמחזיקים את הקשב של הצופה לאורך כל הדרך.

השתמשו ברעיונות חזותיים חזקים ואחידים

עיצוב הסרטון אמור לשקף את אישיות המותג שלכם. בין אם זה באנימציה באווירה מהנה או היתולית, או בין אם זה סרט תדמית קלאסי, מקצועי ומינימלי. בכל סגנון שתבחרו, וודא שהוא עקבי לכל אורך הסרטון.

שתפו את הסרטון בערוצים הנכונים

הטעות הגדולה ביותר שעושים לאחר הפקת סרטון תדמית היא לא לשתף אותו בדרך הנכונה. בעת שיתוף, זכרו כי אנשים מתקשרים באופן שונה עם תוכן וידאו בהתאם לפלטפורמה החברתית או לערוץ השיווק. לא משנה אם אתם מעלים את הסרט לפייסבוק טיקטוק או יוטיוב, בצעו אופטימיזציה של כותרת הסרטון, התיאור והקריאה לפעולה בהתאם למקובל בפלטפורמה.

אז מה סיכמנו? אנימציה או קלאסי?

הדמיה תלת מימדית של צורות גיאומטריות

עכשיו כולם כבר מבינים שסרטי תדמית הפכו להיות הכרח בתוכניות השיווק בכל סוגי העסקים וכמובן גם בסטארט אפ, אך ההחלטה איזה סוג וידאו הוא הטוב ביותר להעברת המסר הנכון למותג שלכם היא החלק המורכב יותר.

קודם כל, חשוב לדעת מיהו הקהל של הסטארטאפ, צעירים? ילדים? מבוגרים? איזה מסר אתם רוצים להעביר? היכן יפורסם הסרטון?

אנו רוצים לעזור לכם להגיע לתובנה לגבי ההשוואה בין סרטון אנימציה לסרטון קלאסי. באיזה מהם עדיף להשתמש ובאיזה סוג וידאו בהתאם לתוכן ולמטרה הכללית שלכם. תשומת לב שתקדישו לאפשרויות הללו תעזור לחשיבה היצירתית שלכם.

סרטי תדמית באנימציה

אם אתם רוצים לתקשר עם הקהל שלך ולהנגיש לו שירות אינטרנט או טכנולוגיה, אפליקציה או משהו שכולל את “הענן”, עדיף להשתמש באנימציה. למה? מכיוון שמה שהחברה שלכם מסבירה לא יכול להיות מוחשי, ולאנימציה יש את היכולת ליצור מושגים אלה לכדי איור מושך מבחינה ויזואלית שהצופים יכולים להבין.

עוד כמה יתרונות בכל הנוגע לאנימציה: בדרך כלל הסרט הזה זול יותר בהשוואה לסרט תדמית קלאסי, ואם המוצר או השירות שלכם ממשיכים להתפתח, קל יותר לעדכן או לבצע שינויים בסרטון אנימציה מאשר לחזור לסט לצילומי סרט תדמית קלאסי.

החיסרון היחיד באנימציה הוא העובדה שסרט כזה עשוי להיראות בקרב בני הדור המבוגר יותר כסרט ילדותי או לא רציני – קחו כאן בחשבון את קהל היעד שלכם.

סגנונות אנימציה בסרטי תדמית

  • אנימציה גרפית בתנועה דו-ממדית – אנימציה דו ממדית היא סוג האנימציה המסורתי ביותר, כאשר גובה ורוחב האיורים הם המוקד, ונראה שטוח יותר מאשר אנימציה תלת-ממדית.
  • אנימציה תלת-ממדית – אנימציה תלת-ממדית היא כאשר משתמשים בכל שלושת הממדים (גובה, רוחב ועומק) ליצירת איור מציאותי יותר.
  • Fast Draws  המכונים גם “אנימציות לוח לבן” –  מעבירים את המסר שלך באמצעות טקסט ותמונות שנמשכים ביד על רקע לבן.
  • הנפשת טיפוגרפיה – טיפוגרפיה קינטית מייצגת “טקסט נע”, עם אנימציה בכדי לספר סיפור או להסביר רעיון על ידי החייאת התסריט שלך על המסך מילה במילה. משתמשים בטכניקה הזו המון בסרטוני מכירה בסגנון VSL.
  • Stop Motion – טכניקת אנימציה זו מזיזה אובייקט פיזית כך שנראה כי הוא נע בכוחות עצמו.
  • סרטון תדמית קלאסי משולב אנימציה– סרטון מסוג זה משלב סרטון חי עם סמלים, טקסט או קטעים מונפשים. הכללת מישהו שמדבר בשם החברה שלך יכולה להיות מאוד יעילה, אך הוספת ויזואליות מונפשות משעשעות יכולה לשבות את הקהל שלך עוד יותר.

סרטון תדמית קלאסי

איש זקן

סרטוני תדמית קלאסיים מועילים לתוכן השיווקי של כל חברה מסיבות רבות. למרות שהם נחשבים מעט מיושנים, עדיין יש להם את הקסם שלהם – צילומים חיים מאנישים את החברה שלכם באופן שאנימציה לא תוכל לעשות. סרטון לייב יכול ״להאניש״ יותר את העסק שלכם ולהעניק ללקוח את האפשרות לראות פנים אל פנים את מי שמייצג את החברה או העסק.

אנו מקווים שנתנו לכם את כל הכלים להחליט וחשוב לזכור, בין אם תבחרו בסרט תדמית מקצועי קלאסי או בסרט תדמית אנימטיבי לסטארט אפ שלכם או בשילוב של שניהם, עכשיו יש לכם את הכלים הנכונים לעשות את הבחירה הנכונה ביותר – ואם אתם עדיין מתלבטים, אל תהססו, דברו איתנו, יש לנו טונה של ידע וניסיון לשפוך עליכם.

פורסם ב: אנימציה, סרט אנימציה, סרט תדמית, סרטון תדמית, סרטוני תדמית, סרטי תדמית

תגיות: | | | | | | | | | | | |

Scroll to Top
השארת פרטים




    X
    דילוג לתוכן