קשה לנו להעלות על הדעת כיום תחום שהוא מסובך ומשתנה יותר מניהול תוכן באתר. ואם אנחנו, אנשי המקצוע בתחום, מודים בכך, כואב לנו אפילו להתחיל לתאר מה מרגיש בעל אתר שתחום העיסוק שלו אינו אתרים ותכנים, ואיך הוא מנסה לעמוד בקצב הגובר והולך של דרישות, גם מצד הגולשים האנושיים שלו וגם מצד מנועי החיפוש (בואו, אפשר להפסיק להעמיד פנים. זה לא “מנועי” חיפוש, אלא מנוע חיפוש אחד, יחיד, ודי מעצבן בדרישותיו ובתדירות העדכונים שלו). הרף החדש שמוצב כרגע לבעלי האתרים הוא תוכן וידיאו, אותו Video Content שמוזכר בכותרת.
אוקיי, יגרדו הוותיקים בראשם במבוכה, אתם מדברים על סרטוני תדמית, נכון?
אז זהו, שלא בדיוק! כולנו מכירים את סרטוני התדמית המושקעים (והיקרים), אבל דווקא לא עליהם אנחנו מדברים עכשיו, כי תוכן וידיאו לאתר דומה לסרטון תדמית, אבל לא זהה לו.
בואו נתחיל מההתחלה – מה זה בכלל סרטון תדמית ולמה אתם זקוקים לו?
בגדול, אפשר להגיד כי כל עסק שיש לו נכסים דיגיטאליים זקוק לפחות לסרטון תדמית אחד טוב ומושקע. סרטון כזה מציג אתכם בפני הגולשים, מתאר מי אתם ומה אתם עושים, וכמובן, גם מדגיש איזה ערך מוסף יש לשירות או למוצר שלכם עבור הלקוחות שלכם. סרטון כזה אתם ממקמים בדף הבית באתר העסקי שלכם, בדף הפייסבוק, בערוץ היוטיוב, מציגים אותו בפגישות עם לקוחות פוטנציאליים, ובעצם, אתם יכולים לעשות איתו כל מה שבא לכם ושמקדם את האסטרטגיה השיווקית-תדמיתית שלכם. סרטון כזה חייב להיות מקצועי ומתוקתק, בנוי, מתוסרט ומצולם באופן מקצועי, כי, מדובר ב”פנים” של החברה ומיתוג, מה, לא תשקיעו? בטח שתשקיעו!
מהו תוכן וידיאו לאתר?
מהצד שני של המצלמה, קיים תוכן הווידאו שהוא, לא רק מילולית, אלה גם מעשית, שילוב בין תוכן לווידיאו, ופה, אנחנו כבר מדברים על תחום רחב בהרבה יותר, כי, למעשה, רק השמיים (והיצירתיות שלכם) הם הגבול לשימוש שבו תעשו בתוכן וידאו באתר שלכם, או, בעצם, בכל מקום אחר. רוצים כמה דוגמאות?
אז קודם כל, מעבר לסרטונים שעשינו בכתבנית עבור הבלוג ושאנחנו ממש גאים בהם (כן כן, תנו קפיצה לערוץ היוטיוב שלנו, וגם אל תתביישו לעקוב) לא חסרים רעיונות לתכנים אותם ניתן להעביר טוב יותר בווידיאו – טיפים מקצועיים קצרים, סטטיסטיקות, סרטוני How to מעשיים, שיחה לדוגמה עם לקוח, מתכונים ויזואליים, הדגמה של שימוש במוצר, הקלטת שיחת שירות, סיור קצרצר במפעל, סרטוני מסך ירוק ועוד. כאן, כפי שניתן להבין, החוקים פחות נוקשים – סרטוני התוכן יכולים להיות מתוסרטים מראש או Free-Style, הם יכולים להיות מצולמים בלוקיישן בחוץ או בפנים, מצולמים במצלמה מקצועית, גופרו, רחפן, או, אפילו בפלאפון שלכם, כי, כאמור, הדבר הכי חשוב בסרטונים האלה הוא התוכן.
למה, בעצם, צריך תוכן וידיאו באתר?
אם אתם קוראים קבועים כאן, אתם בוודאי זוכרים שהסברנו לא פעם בעבר, כי אתרים נבחנים בשני רבדים – רובד הגולש האנושי ורובד מנוע החיפוש (לרוב – גוגל), וכל פעולה המבוצעת באתר, צריכה לענות על דרישות שני הרבדים, ולא רק אחד מהם. ובכן, קשה למצוא רכיב באתר שעונה יותר על דרישה זו יותר מסרטוני וידאו. כי, מצד אחד, הסרטונים מעניקים לגולש באתר את הערך המוסף שאותו הוא מחפש, ומצד שני, הוא גם מרוויח לכם נקודות זכות בחיפוש גוגל, הן בשל הערכת שהיית הגולש באתר, וכן מכיוון שהוא מאפשר לכם יצירת תעבורה מוצלבת בין האתר לבין ערוץ היוטיוב העסקי שלכם! גם וגם וגם – הכי מושלם!
רגע, רגע, אז אני יכול להפיק את סרטוני התוכן שלי בעצמי?
כאן, התשובה לשאלה תלויה לגמרי בכם – בזמן העומד לרשותכם, ביכולות שלכם וגם ברצון שלכם להתנסות ביצירה מהסוג הזה. סביר להניח, גם כי הפקות מגה-מורכבות הכוללות שימוש בציוד מקצועי, מצריכות הבנה בבימוי ודורשות עריכה מורכבת – לא תשיגו בשיטת DIY. אבל, כנראה שתכני וידאו פשוטים יותר – בהחלט תצליחו להפיק בעצמכם. זה, אמנם, ידרוש מכם השקעת משאבים מסוימים (כמו זמן, רכישת תוכנות ואולי גם למידה מעמיקה), אבל האופציה בהחלט אפשרית וקיימת.
במקרים שבהם לא בא לכם (או שאין לכם את הזמן לכך) להיכנס להפקה כזו, תוכלו להיעזר בנו. בקישור הזה יש גם כמה דוגמאות לסרטונים שמאריכים זמן שהיה באתר ושגורמים למעורבות רבה יותר של הגולשים.
פורסם ב: כתיבת והפקת סרטים וסרטונים
תגיות: כתיבת סרטונים | כתיבת סרטים | כתיבת תסריטים | סרטוני תוכן לקידום אתרים | סרטונים לקידום אתרים | תוכן וידאו | תוכן ויזואלי