דף הבית » קורס דיגיטלי » איך לבנות קורס דיגיטלי נכון? מדריך מהיר

איך לבנות קורס דיגיטלי נכון? מדריך מהיר

שיעורים מקוונים והרצאות מצולמות (קורסים דיגיטליים) הפכו בשנים האחרונות לאמצעי פופולרי מאוד המאפשר לצרוך ידע, להרחיב אופקים, להתמקצע ואפילו בכדי ללמוד תחום חדש או לערוך הסבת מקצוע, כל זאת מבלי לצאת את פתח הבית. דרך המחשב ניתן להזמין ולצפות בשיעורים והרצאות המועברים ע״י אנשי מקצוע, מורים מומחים ואפילו מרצים מבוקשים בארץ ובעולם.

את הקורסים יכול הסטודנט לקחת בזמן ובקצב שהוא בוחר לנכון אבל היתרון הבאמת גדול של קורסים כאלו היא האפשרות שיש למרצה להמחיש כיצד מבצעים את הדברים מול המצלמה. אם זה לעבור עם העכבר על פני האתר ולהדגים כיצד פועלת תוכנה ואם זה להדגים כיצד פועל מכשיר או כל דבר אחר, בדרך חיה וברורה. עריכת הוידאו, במידה ונעשית באופן מקצועי ומדוייק מוסיפה גם היא רבדים נוספים של מידע המונגש לצופה תוך כדי השיעור.

מורה מלמד ילדים שיעור

היצע השיעורים המקוונים עולה מידי שנה וכך גם התחרות בין המרצים על ליבו של הצופה. זאת גם הסיבה שאנו עדים לשימוש הולך וגובר בקורסים דיגיטליים שכוללים שימוש באמצעי צילום ועריכה מקצועיים, עליהם גם נפרט בהמשך.

כדאי ליצור קורס דיגיטלי בחינם או בתשלום?

ניתן כיום למצוא שיעורים מקוונים ואפילו קורסים שלמים שניתן לקבל לגמרי בחינם, מתוך מטרה ברורה של המרצה להיתפס כמומחה בתחומו. לצד אלו ישנם גם הרבה מאוד שיעורים מצולמים הנמכרים במארזים של 10, 30 וגם 60 שעות של קורס מקצועי באחד מבתי הספר המקוונים.

בדרך כלל קורסים אלו הם גם מעמיקים ויסודיים יותר. אז איך תדעו להבדיל בין הקורסים? כדי לקבל מושגים וטיפים מקצועיים קורסי החינם בהחלט יכולים לפתור עבורכם את הבעיה. אולם כדי ללמוד נושא לעומק כדאי שתחפשו את הקורס באחד מאותם בתי ספר שמוכרים את הקורסים, שעלותם בדרך כלל הגיונית מאוד בהשוואה לאיכות התוכן שתקבלו וההשקעה בהפקת הקורס.

כמעט בכל קורס תוכלו לצפות בסרטון קצר, מעין מבוא לסילבוס של הקורס וכך להתרשם מאיכות המרצה וההפקה.

צילום הקורס עם ציוד צילום או שמצלמת המחשב מספיקה?

לדרך בה מפיקים שיעורים מקוונים יש השפעה רבה על הצופה. ככל שהשיעורים מצולמים, מוקלטים וערוכים באופן מקצועי יותר, כך רמת הקשב עולה והסיכוי שיבחרו או ימליצו דווקא על הקורס שלכם יעלה אף הוא.

בכל מחשב יש כיום מצלמת וידאו מבנית או מקום לחבר כזו ובאמצעותה ניתן לצלם ולהקליט את המרצה. גם תוכנות להקלטת מסך לא חסר. ישנם מרצים שמסתפקים בזה ובתוכנת עריכה בסיסית הם מקצרים את תוכן השיעור ומגישים אותו לצפייה.

אולם כפי שציינו לאיכות התמונה והקול ישנה השפעה על הצופה ובדרך כלל איכות מצלמות הרשת היא די נמוכה, זווית הצילום אינה מחמיאה, התאורה עמומה והסאונד גם הוא באיכות נמוכה והתחושה הכללית שמתקבלת היא שמדובר בצילום והקלטה שנעשו באופן חובבני למדי. יש כאלו שעשויים לחשוב שגם התוכן עצמו – וחבל!

איך לצלם שיעורים מקוונים באופן מקצועי

כדי להפיק שיעורים עם טאצ’ מקצועי יותר כדאי להקפיד על 10 כללים.

  1. צילום – השתמשו במצלמה מקצועית וגם בחצובה!
  2. תאורה – שימו לב שהמרצה יואר היטב. הן מלפנים והן מאחור.
  3. רקע – סדרו את הרקע שמאחורי המרצה ואל תשאירו חפצים מיותרים ברקע.
  4. סאונד – השתמשו במיקרופון מקצועי המחובר בכבל למחשב!
  5. ביגוד – הקפידו על כך שהלבוש של המרצה תואם את נושא השיעור. לא נצפה לראות מורה עם חולצת טי שירט והדפס של צמח קנאביס עליה בשיעור מתמטיקה אבל בשיעור אנימציה זה יכול לעבור 🙂
  6. הקלטת המסך – השתמשו בתוכנה המאפשרת הקלטת מסך באיכות מקסימלית.
  7. מסך – השתמשו במסך בעל רזולוציה גבוהה כמה שיותר.
  8. כתיבת תסריט – כתבו את השיעור ותכננו את כל השלבים מראש עוד לפני שתצלמו.
  9. עריכת וידאו – מומלץ בחום לערוך עם תוכנה מקצועית ולא לעגל פינות.
  10.  גרפיקה – הדגשים, מעברים, אינפורמציה נוספת, את כל אלו תשיגו בתכנון ועיצוב גרפי שיעניקו לסרטונים שלכם טאצ׳ מקצועי ומרשים.

מידע מעשיר נוסף ורשימת מאמרים לעיון נוסף

פורסם ב: סרט וידאו, סרטוני וידאו, קורס דיגיטלי, תוכן וידאו

תגיות: | |

Scroll to Top
השארת פרטים




    X
    דילוג לתוכן