דף הבית » סרט וידאו » 10 טיפים ליצירת סרטון שיווקי אפקטיבי

10 טיפים ליצירת סרטון שיווקי אפקטיבי

לחשוב על תסריט לסרטון או לפנות לשירות כתיבת תסריטים, לשכור צלם, סטייליסט ולוקיישן, להתאמן על טקסט, לערוך – ואחרי כל זה, גם לעסוק בפרסום אינטנסיבי.

הפקת סרטון שיווקי עשויה להיות מאיימת במקצת, אך אנחנו לא כאן כדי להבהיל אתכם כמובן, בדיוק להיפך: להראות לכם איך אפשר, עם קצת השקעה והרבה מחשבה, ליצור סרטון שיווקי אפקטיבי. הנה 10 טיפים. קחו אותם בשתי ידיים.

בום

1. מתחילים במחקר

לאילו לקוחות הייתם רוצים להגיע? מה הגיל שלהם? במה הם עוסקים? מהם תחומי העניין שלהם? בני כמה הם? ניתוח אישיותי של חתך הלקוחות הפוטנציאלי שלכם יעניק לכם מידע יקר ערך לגבי קהל היעד שלכם, ויסייע לכם לגבש את סוג התוכן שתרצו להפיק. זהו צעד חשוב מאוד ובסיסי ביותר בכל מהלך שיווקי, אך הוא חשוב עוד יותר ביצירת סרטון שיווקי.

במהלך המחקר, כדאי לבדוק גם את מסע הקנייה הפוטנציאלי של הלקוחות שלכם, או במילים אחרות: באילו תחנות עובר הגולש מרגע שהוא חושב לרכוש את השירות שאתם מציעים ועד שהוא אכן עושה זאת. האסטרטגיות הטובות ביותר בעולם השיווק מתחילות במחקר הזה, וכך הן מתאימות את אסטרטגיית התוכן לצעדים המשוערים שינקוט גולש פוטנציאלי לפני שיהפוך ללקוח.

יש לכם את הנתונים? מעולה, בואו נדבר על התוכן.

2. תסריט מותאם פלטפורמה

כתיבת תסריט לקמפיין וידאו שיווקי שונה באופן מהותי מכתיבה לפלטפורמות אחרות. לא רק שהכתיבה חייבת להיות ברורה, ממוקדת ותמציתית, אלא שהיא גם חייבת להיות קולחת ופשוטה להאזנה.

אם אתם לא מצליחים לגבש תסריט מתאים בעצמכם, תוכלו לשכור את שירותיו של תסריטאי מקצועי שייבחן איתכם מהו המידע שחשוב לכם להעביר, מהם ההיבטים החשובים בו, מהי זהות המותג שלכם, מהו האופי של הגולשים שיחשפו לסרטון ובאיזה טון כדאי להשתמש בפנייה אליהם. התסריטאי יתמודד עם השאר ויהפוך את המסרים שלכם למסרים מדויקים.

3. שעת סיפור

לפני שהרשתות החברתיות היו חלק מחיינו (מוזמנים לדמיין את תקופת האבן וחריטה קליגרפית במערות), אם היינו רוצים שתתקבל חשיפה למודעה שיצרנו, נדרשנו לשכור זמן שידור בערוצי המדיה המרכזיים, להשתמש בלוחות מודעות או לחלק פלאיירים אינסוף.

הפלטפורמות החברתיות הופכות את כל העסק להרבה יותר פשוט, ובאמצעותן מותגים יכולים להגיע לאותו הקהל בדיוק באופן ישיר ועם עלויות מופחתות. אך בניגוד לפרסום בטלוויזיה המסחרית, התחרות שלכם נעשית גדולה הרבה יותר – והמשמעות לכך היא אחת: אתם חייבים לייצר ערך משמעותי עבור הצופה ולא למכור מוצר, אלא את עצמכם.

תכני הוידאו הטובים ביותר ואלו שזכו לפופולריות הגדולה ביותר הם אלו שבחרו לספר סיפור שהצופה יכול להתחבר אליו. זה לא אומר שאתם חייבים לעשות מאסטר שף ולגולל את קורות חייכם הטראגיים בציפייה לאמפתיה, אבל כן כדאי שתספרו סיפור טוב על עצמכם, על המותג שלכם, על החזון ועל האופן שבו המוצר שלכם יכול לעזור לקהל היעד שלכם. ככה, הכי ישיר שיש – והכי עובד!

4. ציוד, הגשה ולוקיישן

סרטון שיווקי נשען במידה רבה על התסריט, אך גם על צורת ההגשה, על הציוד הטכני ועל הצילום. סרטונים מעולים (או לפחות עם פוטנציאל להיות כאלה) עלולים ליפול בגלל הגשה לקונית מדי, על צילום לא איכותי או על לוקיישן גנרי. מיקרופון באיכות גבוהה, לעומת זאת, יכול לשדרג את הסרטון שלכם פי כמה.

גם צילום מעניין, עריכה קצבית והגשה שעושה חשק להקשיב לכם יקפיצו את הסרטון שלכם פי כמה. אז איך מגיעים לתוצאה טובה מספיק בלי להירשם ללימודי משחק? סומכים על אנשי מקצוע, וגם על עצמכם. התאמנו על הגשה מול המצלמה, תעשו אינספור נסיונות אם צריך ותגישו את הטקסט במקטעים קצרים ושכרו ציוד מקצועי ליום הצילום. זו אמנם השקעה לא מעטה, אך היא לגמרי שווה את זה.

עם זאת, אם מדובר בסרטון יומיומי לסטורי, יכול להיות שמאמץ גבוה מדי ייראה מזיע ולא ישרת את המטרה, לכן בפלטפורמות מסוימות אפשר לחלוטין להסתמך על האייפון שיעשה את הקסם.

5. השניות הראשונות קובעות

סרטון שיווקי מעולה מבוסס גם על הבנה שללקוח הפוטנציאלי שלכם אין הרבה סבלנות. אנחנו חייבים לתפוס את תשומת לבו כמה שיותר מהר, לגרות אותו ללחוץ PLAY ולגרום לו להישאר איתנו לפחות עד לתום הסרטון. על פי מחקרים, טווח הקשב הממוצע של גולשים ברשתות החברתיות עומד על 8 שניות בלבד.

לכן, כשמדובר ביצירת סרטון וידאו מוצלח, אתם חייבים לתוכן לעבוד כבר בשניות הראשונות ולגרום לעניין מיידי. כדי לעשות זאת, התחילו מיד בהסבר ברור (ואטרקטיבי, לא לשכוח!) המפרט במה עוסק הסרטון. תהיו כריזמטיים, סמכו על בעלי מקצוע איכותיים שיערכו את התוכן בצורה טובה ועשו הכל כדי ש-8 השניות הראשונות יגרמו לגולש שלכם להישאר, והיתר יהפכו אותו ללקוח.

6. עם ובלי סאונד

על פי סקרים, 85% מהגולשים ברשתות החברתיות צופים בסרטונים על MUTE, זאת אומרת – כשהסאונד מושבת. כשאתם יוצרים סרטון שיווקי אתם חייבים לקחת את הנתון הזה בחשבון, שכן המשמעות שלו היא שהתוכן חייב להיות מעניין פעמיים: עם סאונד וגם בלעדיו.

יש כמה דרכים נהדרות להבטיח שהסרטון יותאם לצפייה גם ללא סאונד. כך למשל, מומלץ להשתמש בכתוביות לכל אורך הסרטון (גם עבור משתמשים כבדי שמיעה), להוסיף אלמנטים ויזואליים מושכים כמו תמונות, אנימציות וקטעי וידאו קצרים וגם להדגיש חלקים חשובים בסרטון באמצעות כותרות גדולות ובולטות במהלך הסרטון.

7. שמרו על מיקוד במסר ובאורך

שיווק באמצעות סרטונים פותח עולם שלם של תוכן, בעיקר כי הוא מאפשר להעביר כמות אדירה של מידע בזמן קצר. אחת הקלישאות המוכרות “תמונה אחת שווה אלף מילים” לגמרי נכונה כאן, אך כדי להבטיח שבאמת “תנצלו” את הפלטפורמה באופן מיטבי, זכרו שוב את טווח הקשב של הגולשים.

אין סיבה ליצור סרטון של 10 דקות (גם לא ברמה התקציבית, אגב) כשסרטון של 2 דקות יכול להעביר את אותו המסר ובצורה טובה יותר. נכון, זה נותן משקל גדול יותר לכל משפט וכל פריים בסרטון, ולכן אנחנו ממליצים לכם שוב בחום לזקק את המסרים עם אנשי תוכן מנוסים.

8. נסו ליצור אינטראקציה

סרטונים אינטראקטיביים הם סרטונים מרתקים. אז נכון שלרובנו אין תקציב ליצירת סרטון שבו הגולשים באמת יכולים להשתתף באופן פעיל באופן שבו יתנהל הסרטון, אך עדיין אפשר, כדאי ומומלץ לתקשר עם הקהל באמצעותו.

כיצד תעשו זאת? הכי פשוט. בקשו מהגולשים להגיב לסרטון ולשתף במחשבותיהם, או לשאול שאלה ספציפית לגבי התוכן, למשל: “מה דעתכם על הנושאים שהעלינו בסרטון?”. ככל שהלקוחות שלכם יתקשרו עם המותג, כך הסיכוי שהם יבצעו רכישה יגדל וקמפיין הווידאו יהיה הרבה יותר אפקטיבי (וגם גוגל יאהב אותו יותר, אך לזה נגיע מיד).

9. הנעה לפעולה – מאסט!

מה הייתם רוצים שהצופה יעשה כשיסיים לצפות בסרטון שהעליתם? האם תרצו שהוא ירכוש מוצר? יכנס לאתר? ירשם לניוזלטר? לא משנה מהי המטרה, חשוב שהיא תהיה מובנת ותיאמר בצורה פשוטה לקראת סוף הסרטון.

כחלק מהמשפך השיווקי שלכם, הלקוח צריך לדעת בדיוק מה מצופה ממנו וגם כיצד הוא ירוויח כתוצאה מהצעד שיעשה, ולכן ההנעה האידיאלית לפעולה תהיה קצרה וישירה, ותניע לפעולה אחת בלבד – הורדת חוברת, קביעת פגישה, מילוי פרטים וכדומה.

10. פרסום, פרסום ועוד קצת פרסום

הרשתות החברתיות, החל מפייסבוק, דרך אינסטגרם, יוטיוב ואפילו טיקטוק, הן הדרכים הטובות ביותר וגם הקלות ביותר להגיע לקהל היעד שלכם ולשווק את הסרטון המוכן. אך גם כן, סורפרייז סורפרייז, צריך להשקיע.

כדי שהסרטון באמת יזכה לחשיפה (ובדיוק לשם כך התכנסנו, הרי), סביר להניח שיהיה חכם לקדם אותו בתשלום ברשתות החברתיות, אך גם להשקיע בחשיפה אורגנית שאינה כרוכה בהשקעה בקמפיינים ממומנים, דוגמת פרסום הסרטון בפרופיל האישי שלכם, בקבוצות רלוונטיות ועוד.

זכרו: רמת החשיפה של שהסרטון שלכם יזכה לה תלויה גם בפלטפורמות בהן הוא מופץ. עשו זאת נכון, תוך רתימת כלים מעולם ה-SEO לטובת הסרטון שלכם, חשיפה מבוקרת לפלטפורמות מתאימות תוך הבנת קהל היעד שנמצא בכל אחת מהן (כך למשל, טווח הגילאים באינסטגרם נמוך יותר משל פייסבוק, ושל טיקטוק נמוך משל שניהם) והכי חשוב – אל תרפו.

יצרתם סרטון מעולה, השקעתם בו לא מעט, ומגיע לעולם להכיר אותו! בהצלחה!

לקריאה נוספת

פורסם ב: סרט וידאו, סרטוני וידאו, תוכן וידאו

תגיות: | | | | | | | | | | |

Scroll to Top
השארת פרטים




    X
    דילוג לתוכן