בהמשך העמוד תמצאו את קולות הקריינים מהם תוכלו לבחור אחד שילווה את הסרט שלכם אבל כדאי שתקראו כמה מילים לפני כן על מהות הקריינות ועל איך כדאי שתבחרו את הקריין או הקריינית לסרט שלכם.
עד כמה חשובה ההחלטה של בחירת הקול לסרט? במילה אחת? חשוב. בשתי מילים חשוב מאוד. הקריינות היא זאת שמלווה את הצופה לאורך הסרט ונותנת לו רובד נוסף מעבר לרובד הויזואלי. כולנו מכירים את קולו האלוהי של מורגן פרימן ותסכימו איתי שלולא הקול שלו היינו מרגישים את סדרת הטלוויזיה שלו באופן שונה לחלוטין.
אפשר אולי להשוות את נושא בחירת הקריין קצת כמו לבחירת קולו של זמר לאחר כתיבת טקסט. שיר של אביב גפן יוגש בצורה מאוד שונה משיר אותו שר נתן גושן וזו לא רק המוסיקה. הקול מכניס אלמנטים נוספים לשיר ולסרט. הצבע שונה, ההקשבה שונה ולעיתים גם המשמעות יכולה לקבל גוון שונה.
בהיבט השיווקי, קולו של הקריין או הקריינית הם אלו שצובעים את הסרט ומעבירים את המסר אותו אתם מעוניינים להעביר. קול נשי רך ומלטף יתאים יותר לפרסומת העוסקת בטיפולים עם מכשירי לייזר כמו זו למשל:
קול חד ואנרגטי יתאים יותר לסרטון על מפעל בו מיוצרים רכיבים ומורכבים מחשבים עפ״י דרישה וצורך כמו בדוגמה הזו למשל:
אז איך תבחרו את הקול המתאים לפרוייקט שלכם?
לרשותכם בכתבנית גלריה של קולות שונים. לאחר שהחלטתם אם הסרט הוא בעברית או באנגלית ולאחר שכבר אפיינתם באופן ראשוני שאתם מעוניינים בקול רך או סמכותי או דווקא עמוק ומרגיע נסו ללחוץ פליי על הקול שעונה לקריטריונים ולעצום עיניים. תנו לקול ממש לדבר אליכם ונסו להרגיש אם הוא אכן מעביר את המסר שביקשתם. קריינות היא בסופו של דבר גם כלי המשדר סוג של אינטימיות. אנחנו מתחברים לקריין או לקריינית למשך אותן כמה דקות בהן אנחנו צופים בסרט. ואם הוא או היא מדברים ללב שלנו אז זה בינגו. אל תמהרו. בחרו נכון את הקול שלכם.
שימו לב שהשתדלנו לאפיין בכמה מילים את הקולות הבאים אבל הקריינים שלנו מסוגלים לגלות גמישות ולהביא טונים וסגנונות אחרים לכל סוג של קריינות.
לא מצאתם את הקריין שלכם? דברו איתנו ונציע לכם אפשרויות נוספות…